Legislatia in vigoare

line_separator

Martie 2019
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

line_separator
line_separator

:: Ordin nr. 979 din 30/07/2004 ::
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 724 din 11/08/2004
privind eliberarea autorizatiei de libera practica

Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale asistenta medicala nr. OB/8.786 din 30 iulie 2004, avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 153/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile ulterioare, avand in vedere prevederile Legii nr. 306/2004 privind exercitarea profesiei de medic, precum si organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, avand in vedere prevederile Legii nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, avand in vedere prevederile Legii nr. 308/2004 privind exercitarea profesiei de medic dentist, precum si infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, avand in vedere prevederile Legii nr. 460/2003 privind exercitarea profesiilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania, avand in vedere prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2000 privind organizarea si functionarea cabinetelor de libera practica pentru servicii publice conexe actului medical, aprobata cu modificari prin Legea nr. 598/2001, in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Personalul medical care presteaza servicii medicale in unitati medicale publice sau private, precum si personalul care desfasoara activitati pentru servicii conexe actului medical au obligatia de a solicita Ministerului Sanatatii eliberarea autorizatiei de libera practica.
Art. 2. - Eliberarea autorizatiilor se face de catre Ministerul Sanatatii prin directiile de sanatate publica.
Art. 3. - Pentru personalul medical si cel care desfasoara activitati pentru servicii conexe actului medical din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Serviciul Roman de Informatii, autorizatia de libera practica se elibereaza de catre Ministerul Sanatatii, prin Directia generala asistenta medicala.
Art. 4. - Autorizatia de libera practica se va elibera conform modelului din anexa care face parte integranta al prezentului ordin.
Art. 5. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 84/1998.
Art. 6. - Directia generala asistenta medicala si directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prezentul ordin.
Art. 7. - Prezentul ordin se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul sanatatii,
Ovidiu Brinzan

Bucuresti, 30 iulie 2004.
Nr. 979.

ANEXA

(Pentru medici)

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI ..........
Nr. .............. data ..................

AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA
Nr. ..............

Ministerul Sanatatii autorizeaza pe:
Numele si prenumele ...............................
Profesia solicitantului ...............................
Domiciliat/domiciliata in ...........................

Sa exercite profesiunea de medic in unitati medicale autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale si in conformitate cu Legea nr. 306/2004 privind exercitarea profesiei de medic, precum si organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania. Activitatile autorizate se pot desfasura cu indeplinirea conditiilor de dotare minima, conform Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 153/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile ulterioare.
Orice dispozitiv medical utilizat la desfasurarea activitatilor autorizate trebuie inregistrat la Ministerul Sanatatii, conform Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale.

Director,


(Pentru medici dentisti)

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI ..........
Nr. .............. data ..................

AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA
Nr. ..............

Ministerul Sanatatii autorizeaza pe:
Numele si prenumele ...............................
Profesia solicitantului ...............................
Domiciliat/domiciliata in ...........................

Sa exercite profesiunea de medic dentist in unitati medicale autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale si in conformitate cu Legea nr. 308/2004 privind exercitarea profesiei de medic dentist, precum si infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor Dentisti din Romania. Activitatile autorizate se pot desfasura cu indeplinirea conditiilor de dotare minima, conform Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 153/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile ulterioare. Orice dispozitiv medical utilizat la desfasurarea activitatilor autorizate trebuie inregistrat la Ministerul Sanatatii, conform Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale.

Director,


(Pentru biochimisti, biologi si chimisti)

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI .....
Nr. .............. data .................

AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA
Nr. ..............

Ministerul Sanatatii autorizeaza pe:
Numele si prenumele ............................
Profesia solicitantului ........................
Domiciliat/domiciliata in ......................

Sa exercite profesiunea de .................... in unitati autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale, in conformitate cu Legea nr. 460/2003 privind exercitarea profesiilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania. Activitatile autorizate se pot desfasura cu indeplinirea conditiilor de spatiu si dotare minima, conform Ordinului ministrului sanatatii nr. 710/2000. Orice dispozitiv medical utilizat la desfasurarea activitatilor autorizate trebuie inregistrat la Ministerul Sanatatii, conform Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale.

Director,


(Pentru asistenti medicali si moase)

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI ........
Nr. ............ data .................

AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA
Nr. ..............

Ministerul Sanatatii autorizeaza pe:
Numele si prenumele .............................
Profesia solicitantului .............................
Domiciliat/domiciliata in .........................

Sa exercite profesiunea de asistent medical/moasa in unitati medicale autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale si in conformitate cu Legea nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania. Activitatile autorizate se pot desfasura cu indeplinirea conditiilor de dotare minima conform Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 153/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile ulterioare. Orice dispozitiv medical utilizat la desfasurarea activitatilor autorizate trebuie inregistrat la Ministerul Sanatatii, conform Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale.

Director,


(Pentru asistenti de farmacie)


MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI ......
Nr. ............. data ..................

AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA
Nr. ..............

Ministerul Sanatatii autorizeaza pe:
Numele si prenumele ...........................
Profesia solicitantului ...........................
Domiciliat/domiciliata in .......................

Sa exercite profesiunea de asistent de farmacie in unitati farmaceutice autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale, in conformitate cu Legea nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania si cu reglementarile in vigoare privind activitatea farmaceutica. Autorizatia de libera practica se elibereaza pentru activitati in orice tip de unitate farmaceutica condusa de un farmacist, precum si in unitati farmaceutice conduse de asistenti de farmacie (drogherie).

Director,


(Pentru activitati conexe)

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI .......
Nr. ............. data ................

AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA
Nr. ..............

Ministerul Sanatatii autorizeaza pe:
Numele si prenumele ..........................
Profesia .............................................
Domiciliat/domiciliata in ......................

Sa practice profesiunea de .................... in unitati autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale, in conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 83/2000 privind organizarea si functionarea cabinetelor de libera practica pentru servicii publice conexe actului medical, aprobata cu modificari prin Legea nr. 598/2001. Orice dispozitiv medical utilizat la desfasurarea activitatilor autorizate trebuie inregistrat la Ministerul Sanatatii, conform Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale.

Director,

Site gazduit de Romarg.ro         226748 vizitatori  --© 2007 O.A.M.G.M.A.M.R. Galati--   Get Firefox!